Cadouri Botez

Venirea pe lume a unui copil este întotdeauna un motiv de bucurie pentru familie și prietenii apropiați, iar copilul, conform obiceiurilor creștin ortodoxe este botezat în primul an de viață, dându-i-se acces la „ușa tainelor”.

Botezul este taina prin care, prin întreita afundare în apa sfintită de preot dobândeste iertare de păcatul strămoșesc si de toate păcatele anterioare. Astfel, se naste din nou duhovniceste si se face membru al Bisericii lui Hristos. Ritualurile de botez diferă ușor de la zonă la zonă, cutumele fiind însă în mare parte asemănătoare.

Cadourile de botez reflectă bucuria venirii pe lume a copilului, miracolul creării unei noi vieți.

Aceste cadouri sunt realizate manual, cu multă precizie și respect de meșterii populari din toate colțurile țării. Ele îi stau alături copilului și familiei acestuia, marcând unul dintre cele mai importante momente din viața omului.

Alteori, botezul se petrece la alte vârste, iar cadourile diferă și ele, fiind adaptate vârstei.

Unul dintre cadourile oferite la botez este clopul, realizat din împletituri, paie sau fetru și decorat cu panglici, bande și ciucuri în culorile drapelului. Elementele sale decorative diferă de la zonă la zonă, uneori folosindu-se mărgele, pene și flori.

Din moși strămoși se spune că acest clop aduce noroc în casele oamenilor. Oamenii au și un loc special în casă, un cui în care îl agață. Clopul poate fi purtat atât de femei, cât și de bărbați și copii. Conform unei vorbe din popor, „omul gospodar se cunoaște după pălărie”, iar majoritatea oamenilor din zonele rurale au un clop în locuință.

4 Produs(e)
Setează direcţie descendentă
 1. Suvenir SET Sf Gheorghe si balaurul BumbuToys, din lemn

  200,00 RON

  Acest set este compus din cal, figurina lui Sfântul Gheorghe, suliță, mantaua din catifea si balaur.
  Este un set minunat care poate fi oferit atât copiilor de la 3 ani pentru a se juca și a le povesti despre viața sfântului, cât și unui tiz de-al sfântului cu ocazia zilei de nume.
  Chiar și dacă nu va veți îndură sa va Jucați cu aceste jucării, imaginația nu se va putea abține.
  Piesele sunt pictate și șlefuite manual și tratate cu ulei natural. 
  Un așa personaj va rămâne in amintirea copilului Dvs pentru tot restul vieții și foarte probabil ii va oferi aspirații înalte.

 2. Jucarie set ursul pacalit de vulpe BumbuToys, din lemn

  226,00 RON

  Stejarul cel bătrân este copacul  care a trecut prin toate poveștile... chiar și dacă povestea a fost pe la el doar în trecere...
  Astăzi, în el s-a ascuns vulpea cea șireata de ursul cel pățit, ca sa pape toți peștișorii furați...
  Copacul este făcut din lemn de paltin, lucrat migălos de mâna și gândit cu mintea de vulpiță... ca sa o încapă, cu tot cu pești.

  Acest set este compus din:

  - 1 x stejarul cel batran, demontabil

  - 1 x Vulpe sezand

  - 1 x ursul stand

  - 3 x peste

 3. Jucarie construieste si picteaza satul BumbuToys, din lemn

  230,00 RON

  Setul din lemn, cu dealuri și căsuțe romanești, este o reprezentare de poveste pentru satul în care s-au născut amintirile din copilărie. Este un cadru care oferă decorul peisagistic pentru recreerea multiplelor scene de poveste știute și neștiute.  Conține: 3 căsuțe traditionale românești, 4 copaci, un set de dealuri demontabile, un set de acuarele, un set de pensule și șmirghel pentru corectări.

 4. Jucarie construieste satul BumbuToys, din lemn

  240,00 RON

  Setul din lemn, cu dealuri și căsuțe romanești, este o reprezentare de poveste pentru satul în care s-au născut amintirile din copilărie. Este un cadru care oferă decorul peisagistic pentru recreerea multiplelor scene de poveste știute și neștiute. Conține: 3 căsuțe tradiționale romanești, 4 copaci și un set de dealuri demontabile.

4 Produs(e)
Setează direcţie descendentă