Cadouri Botez

Venirea pe lume a unui copil este întotdeauna un motiv de bucurie pentru familie și prietenii apropiați, iar copilul, conform obiceiurilor creștin ortodoxe este botezat în primul an de viață, dându-i-se acces la „ușa tainelor”.

Botezul este taina prin care, prin întreita afundare în apa sfintită de preot dobândeste iertare de păcatul strămoșesc si de toate păcatele anterioare. Astfel, se naste din nou duhovniceste si se face membru al Bisericii lui Hristos. Ritualurile de botez diferă ușor de la zonă la zonă, cutumele fiind însă în mare parte asemănătoare.

Cadourile de botez reflectă bucuria venirii pe lume a copilului, miracolul creării unei noi vieți.

Aceste cadouri sunt realizate manual, cu multă precizie și respect de meșterii populari din toate colțurile țării. Ele îi stau alături copilului și familiei acestuia, marcând unul dintre cele mai importante momente din viața omului.

Alteori, botezul se petrece la alte vârste, iar cadourile diferă și ele, fiind adaptate vârstei.

Unul dintre cadourile oferite la botez este clopul, realizat din împletituri, paie sau fetru și decorat cu panglici, bande și ciucuri în culorile drapelului. Elementele sale decorative diferă de la zonă la zonă, uneori folosindu-se mărgele, pene și flori.

Din moși strămoși se spune că acest clop aduce noroc în casele oamenilor. Oamenii au și un loc special în casă, un cui în care îl agață. Clopul poate fi purtat atât de femei, cât și de bărbați și copii. Conform unei vorbe din popor, „omul gospodar se cunoaște după pălărie”, iar majoritatea oamenilor din zonele rurale au un clop în locuință.

3 Produs(e)
Setează direcţie descendentă
 1. Jucarie construieste si picteaza satul cu moara BumbuToys, din lemn

  310,00 RON

  Setul din lemn, cu dealuri și căsuțe romanești, este o reprezentare de poveste pentru satul în care s-au născut amintirile din copilărie. Este un cadru care oferă decorul peisagistic pentru recreerea multiplelor scene de poveste știute și neștiute. Conține: 3 căsuțe tradiționale românești, o moara tradiționala, o fântâna cu cumpăna, o troița tradiționala, 4 copaci,  un set de dealuri demontabile, un set de acuarele, un set de pensule și șmirghel pentru corectări.

 2. Jucarie construieste satul cu moara BumbuToys, din lemn

  320,00 RON

  Setul din lemn, cu dealuri și căsuțe romanești, este o reprezentare de poveste pentru satul în care s-au născut amintirile din copilărie. Este un cadru care oferă decorul peisagistic pentru recreerea multiplelor scene de poveste știute și neștiute. Conține: 3 căsuțe tradiționale românești, o moara tradiționala, o fântâna cu cumpăna, o troița tradițională, 4 copaci și  un set de dealuri demontabile.

 3. Joc de societate CONNECT Starter

  337,00 RON

  CONNECT - Dominoul reinventat!

  CONNECT este un joc de masă colorat, care prin cele 7 nuanțe ale celor 7 tipuri de lemn, formează mozaicuri deosebite.

  Ideal pentru petrecerea timpului prețios cu familia și prietenii. Un nou jucător se poate alătura oricând.

  Punctele de pe dominoul clasic sunt înlocuite acum de cele 7 culori și forme hexagonal-piramidale, devenind astfel o combinație intre un joc strategic și un puzzle,  foarte ușor de asimilat.

  Dalele sunt construite manual din 7 specii de lemn de esență tare cu fibre naturale distincte: paltin, fag, cireș, salcâm, nuc, mahon și wenge.

  Ediția CONNECT Starter include 50 de dale și se poate juca de maxim 5 persoane. Durata medie a jocului 20-40 min.

  Ediția CONNECT Premium include 88 de dale și se poate juca de maxim 11 jucători. Durata medie a jocului 40-60 min.

  Edițiile pot fi îmbinate intre ele, jocul devenind astfel mai complex și mai interesant. Numărul de dale împărțit între jucători se va schimba.

  Regulile sunt aceleași pentru ambele ediții.

3 Produs(e)
Setează direcţie descendentă