Suveniruri tradiționale românești

Fiecare suvenir evocă o amintire, întărind legăturile trecutului cu prezentul. În funcție de tipul de suvenir, acesta ne poate spune multe despre cel care l-a creat, despre cel care l-a dăruit sau despre cel care l-a primit.

Printre cele mai frumoase suveniruri tradiționale românești regăsim obiectele de lut, ceramică sau lemn, create în ateliere populare din zonele Transilvaniei și Olteniei.

Gama de obiecte cu specific tradițional românesc este variată: clopoței din ceramică albastră de Corund, farfurii ceramice cu motive florale, geometrice și zoomorfe create la Horezu, farfurii din ceramică neagră de Corund, crucile albe, albastre sau roșii de Corund, felinare din ceramică, pictate manual, magneți de frigider viu colorați, ouă de Paște din lemn cu motive decorative specifice, halbe de lemn, suporturi pentru sticle de vin, ploști din lemn cu modele sculptate, porți tradiționale din lemn în miniatură și obiecte muzicale din lemn (naie, fluiere).

Dacă toate acestea ar fi strânse într-o ladă de zestre, atunci un cufăr din lemn ar fi ideal, iar elementele decorative – urși, cerbi, păsări, care se regăsesc pe majoritatea suvenirurilor– ar crea un ecosistem specific zonelor naturale ale României.

Fiecare suvenir poate fi privit în nenumărate moduri, având atât utilitate decorativă cât și practică.

Dexteritatea meșterilor trebuie apreciată, fiecare detaliu al suvenirurilor necesitând nu doar muncă, tehnică și tradiții împărtășite de familii de meșteri populari din generație în generație, dar și timp de preparare a lutului, pentru obținerea omogenității acestuia și implicit crearea unui suvenir de o calitate superioară.

Fie că ne hotărâm să oferim suveniruri unor persoane dragi cunoscute sau mai puțin cunoscute, acestea pot să se bucure de o incursiune în tradițiile românești sau pot să descifreze bogăția semnificațiilor redate de meșteșugarii populari, care de multe ori pot surprinde.

Afișare 1 la 36 din 151 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Afișare 1 la 36 din 151 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5