Suveniruri tradiționale românești

Învie Tradiția a adunat o varietate mare de suveniruri tradiționale românești, din toate zonele cu specific etnografic ale României. Așadar, dacă ești în căutarea unui suvenir sau a unui cadou care sa amintească de casă celor dragi sau pe care să îl oferi unui prieten drag care nu este din România sau care pleacă peste hotare, aici vei găsi tot ce ai nevoie. Suvenirurile noastre sunt unice și într-adevăr speciale. De la magneții din ceramică de Horezu, special făcuți pentru dumneavoastră, un obiect mic dar cu multă semnificație fiind inclus în patrimoniul Unesco, până la obiectele sculptate din lemn de maestrul Ion Rodoș, plaja de preferințe și de prețuri este acoperită de cele mai speciale produse. 

Un suvernir este un obiect care reprezinta sau evoca o amintire, il putem cumpara pentru noi sau il putem cumpara si darui persoanelor dragi.

De obicei, alegem  un suvenir care sa reprezinte cultura si traditiile locului din care este adus.  

Fie ca vrei sa cumperi pentru prieteni, colegi, rude, fie ca vrei sa-ti cumperi ceva care sa-ti aduca aminte de traditiile romanesti , va punem la dispozitie o serie de suveniruri traditionale romanesti deosebite si originale, lucrate manual care ar bucura pe oricine.

Câteva dintre produsele pe care le-am selecționat pentru categoria de suveniruri sunt:  ștergarul tradițional românesc, farfurie din ceramică de Hurezi inscriptionată România, magnet din ceramică de Hurezi inscriptionat România, cand vine vorba de ceramica de Horezu, olăritul este o ocupaţie veche ce se practică încă din vremurile străvechi, inclusă de curând în patrimoniul Unesco. Ceramica de Horezu e celebră pentru lutul roșcat, cu o cromatică individuală, nemaiîntâlnită prin alte părţi. Ceramica de Horezu se poate recunoaște, în primul rând, după motivele simbolice folosite. Vă atenționăm și vă indicăm totodată să verificați autenticitatea produselor, multe din aceste obiecte prezente de diverși comercianți, chiar in zona respectivă sunt falsuri. Produsele noastre sunt cumpărate direct de la meșteșugarii din Olari și poarta ștampila autenticității lor. 

Alte produse folosite sunt cele din ceramica de Bledea, ulcior, plosca miniatura, cana , halba, clopot. Originalitatea este punctul forte atunci cand vine vorba de familia Bledea. Toate produsele acestora fiind creatii autentice, lucrate manual.

Un alt tip de suvenir care sa va aminteasca de originile tarii noastre sunt reprezentate de busturile domnitorilor romani, Mihai Viteazu’, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Vlad Tepes. 

De obicei cand plecam undeva si trebuie sa alegem un suvenir pentru prietenii dragi sau familie alegem ceva mic dar semnificativ cum ar fi magnetii. Am ales si noi o serie de maganeti, de exemplu cei din ceramnica de Corund.

Fiecare suvenir poate fi privit în nenumărate moduri, având atât utilitate decorativă cât și practică.

Dexteritatea meșterilor trebuie apreciată, fiecare detaliu al suvenirurilor necesitând nu doar muncă, tehnică și tradiții împărtășite de familii de meșteri populari din generație în generație, dar și timp de preparare a lutului, pentru obținerea omogenității acestuia și implicit crearea unui suvenir de o calitate superioară.

Fie că ne hotărâm să oferim suveniruri unor persoane dragi cunoscute sau mai puțin cunoscute, acestea pot să se bucure de o incursiune în tradițiile românești sau pot să descifreze bogăția semnificațiilor redate de meșteșugarii populari, care de multe ori pot surprinde. La Învie Tradiția obiectele și cadourile  suvenir sunt într-o gamă foarte variată, care sigur va aduce zâmbetul pe buze persoanei căreia îl veți dărui. 

Afișare 73 la 108 din 212 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Afișare 73 la 108 din 212 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5