Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

- 7%

Carafă albă ceramică Sitar Baia Mare, capacitate 1.5 litri

5.00 out of 5
(O recenzie client)

129.00 lei

Carafă albă ceramică Sitar Baia Mare, capacitate 1.5 litri

 

Disponibilitate: Stoc epuizat

Cod produs: 1968

Întrucât obiectele din lemn și ceramică sunt modele unicat, variantele și modelele diferă, poza este o reprezentare generală a produsului. Prețul include TVA.

Costul transportului este standard de 19 de lei pentru comenzi mai mici de 300 RON, iar expedierea se va efectua în maximum 2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

Descriere

Carafă albă ceramică Sitar Baia Mare, capacitate 1.5 litri

Olarul Cornel Sitar aparţine unei faimoase familii de olari care prin valoarea deosebită a ceramicii lor au ocupat o poziţie importantă în ţară. Promotorii au fost Florica şi Petru Sitar (părinţii olarului de azi), doi olari înzestraţi cu sensibilitate, talent şi pentru care meşteşugul a devenit artă. Ei au ştiut să întreţină viu interesul pentru ceramica de Maramureş, pentru diversitatea formelor arhaice, pentru cromatica unică şi pentru ornamentaţia specifică. Dar Florica şi Petru Sitar au meritul că au transmis dragostea şi pasiunea pentru acest meşteşug în sufletul celor 5 copii ai lor.

Cornel Sitar este sub toate aspectele liderul actualei generaţii de olari din familia sa, el modelează vasele împreună cu fratele său Liviu, arta ornamentării obiectelor ceramice fiind făcută de soţiile lor Mărioara şi Angela Sitar care deseori sunt ajutate de copiii lor. Măiestria cu care Cornel Sitar modelează ceramica este dublată de un efort continuu de a descoperi şi revitaliza formele, ornamentele şi cromaticile dintr-o serie de centre care nu mai există azi. El a reuşit să reintegreze in circuitul valorilor contemporane forme şi motive ale ceramicii de mult uitate. Dar, între timp el a creat un stil indivudual care este simplu de observat în ceramica sa.

Toate vasele lui sunt uniform acoperite în timp ce cromatica rezultă armonios din combinarea artistică a nuanţelor de alb, roşu aprins, galben, ocru, negru închis, maro deschis şi foarte mult albastru. Ornamentele sunt desenate liber sau geometric şi reprezintă o combinaţie a imaginilor astrale, geomorfice, florale şi zoomorfe într-o compoziţie potrivită. Realizate cu ajutorul degetului, cornului, pensulei, ornamentele prind formă şi vigoare înzestrând desenele cu expresii care deseori au o semnificaţie semantică: cercul, şarpele, calea rătăcită, pomul vieţii, pasărea sufletului.

Cornel Sitar are meritul de a aduce în atenţia iubitorilor de ceramică transilvăneană, ceramica pictată în nuanţe de albastru cunoscută drept ceramica de Saschiz, care se poate găsi numai în muzee, colecţii private sau cărţi. Prezent la mai toate târgurile şi expoziţiile organizate din ţară, Cornel Sitar este apreciat pentru ce face în domeniul acestui meşteşug, dar mai ales pentru felul în care păstrează tradiţia ceramicii din judeţul Maramureş.

 

Puteti vedea intreaga noastra colectie de obiecte autentice din ceramica de Baia Mare, similare cu “Carafă albă ceramică Sitar Baia Mare, capacitate 1.5 litri”, aici.

Informații suplimentare

DETALII LIVRARE

Produsele vă sunt expediate în general în maximum 48 de ore lucrătoare de la data validării comenzii.

Pentru dumneavoastră am pus la punct o rețea de transport ce reduce la minimum timpul în care articolele comandate vă vor fi livrate.

Livrarea comenzilor se va face astfel:

  • gratuit, la adresa aleasă de dumneavoastră, dacă valoarea totală a produselor comandate depășește 300 lei sau
  • aplicand tariful standard de 19 Lei, la adresa aleasă de dumneavoastră, dacă valoarea totală a produselor comandate este sub 300 lei.

Realizăm livrări și în străinătate, doar in țările membre UE, iar costul de transport diferă în funcție de țara în care doriți să trimitem coletul si de cantitatea de produse dorite. Livrările se fac in general in 3-7 zile lucrătoare.

Pentru detalii ne puteti contacta telefonic sau prin email la comenzi@dev.invietraditia.ro și vă vom comunica costul expediției.

 

DETALII PLATA

Vă punem la dispoziție 3 opțiuni de plată:

Card de credit sau debit – Puteți achita cu cardul, prin procesatorul de plăți securizat MobilPay

Numerar – Ramburs – Puteti plăti cumpărăturile în numerar, în momentul în care acestea vă vor fi livrate acasă de către curier.

Transfer bancar / Ordin de plată – Prin această modalitate puteți plăti prin internet banking sau la bancă, direct în contul nostru. Vă rugăm să faceți plata după ce unul dintre operatorii noștri va confirma disponibilitatea produsului și va emite o factură proformă. Când banii intră în contul nostru, produsul pleacă spre dumneavoastră.

 

Greutate0.2 kg
Regiune

Volum

250 ml

Recenzii (1)

1 recenzie pentru Carafă albă ceramică Sitar Baia Mare, capacitate 1.5 litri

5,0
Based on 1 review
5 stele
100
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
  1. 5 out of 5

    George Vaduva (Achiziție verificată)

    Am cumpărat 3 carafe,iar una dintre ele era un pic crăpată la mâner iar când am sunat,doamna respectiva a fost foarte drăguța și ne a schimbat o imediat,a doua zi am primit o pe cealaltă.Recomand și cu siguranța voi mai cumpara!

    (0) (0)
Adaugă o recenzie

Cosul meu