Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Cetatea Enisala

Măriuca și Matei vizitează Cetatea Enisala
Cetatea Enisala este una dintre cele mai importante fortificații medievale din Dobrogea, situată la 8 km de orașul Babadag, pe malul Lacului Razim. Construită în secolul al XIII-lea, cetatea a fost folosită ca punct de apărare împotriva invaziilor tătare și otomane, fiind ridicată pe o colină înaltă, care oferă o vedere panoramică asupra zonei.
În trecut, cetatea a avut o importanță strategică majoră, fiind o verigă importantă în lanțul de fortificații care protejau Dobrogea de invazii. Astăzi, reprezintă un important obiectiv turistic, aducând în fiecare an mulți turiști care doresc să se bucure de frumusețea acestui loc. Nici Măriuca și Matei, traversând Dobrogea, nu au putut rata o vizită la cetate.
Legende ale locului sunt multe, și dacă stai de vorbă cu bătrânelul care vinde bilete, poți afla câteva. Una spune că frumoasa Ileana Cosânzeana a fost răpită acum câteva secole de un stol de zâne invidioase și închisă în cetate, și doar cântecul ei trist, auzit de un tânăr curajos dintr-un sat vecin, a salvat-o, el găsind un tunel secret care a dus la camera unde era închisă Ileana. O alta spune că în timpul războaielor medievale, oamenii bogați din zonă și-au ascuns averile în interiorul cetății, pentru a le proteja de jafurile inamicilor; din nou apare tunelul secret, care ar trebui să ducă la camera ascunsă, plina de bogății, însă acesta nu a fost niciodată găsit.
Și au mai aflat Măriuca și Matei una, despre un arab numit Ismail, care, cunoscând o fată numită Ruxandra și indrăgostindu-se de ea, a dorit să o ia de soție. Tatăl ei însă s-a opus, nefiind încântat de faptul că Ismail avea o altă religie, iar Ismail, dezamăgit, a sărit de pe zidurile cetății în gol. Se spune că vântul a dus inelul pe care intenționa să i-l dea Ruxandrei direct în mana ei, făcând-o să înțeleagă ce mult o iubise Ismail.
Cetatea Enisala este un loc încărcat de istorie și mister, iar legendele locului adaugă un plus de fascinație acestui loc.
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu