Cadouri tradiționale

Cu toții ne dorim să facem acel cadou perfect, care să înglobeze caracteristicile unui loc special, să reflecte o tradiție, să spună o poveste și să fie lucrat manual, de meșteșugari ale căror abilități de a crea obiecte unice reflectă moștenirea generațiilor precedente.

Fie că aceste cadouri sunt destinate unor copii sau sunt destinate unor evenimente speciale din viața celor dragi – nunți, botezuri, mutare într-o casă nouă – , gama variată de produse individualizate va aduce și un strop de istorie și tradiție în spațiile locative.

Suvenirurile ceramice sunt create în atelierele unor meșteri populari din Oltenia și din Transilvania. La fel și jucăriile din lemn, clopoțeii sau pușculițele din lut, ouăle de Paște din lemn pictate manual, fluierele sculptate sau naiele.

Fiecare posesor al acestor crâmpeie din cultura tradițională românească va avea parte de o experiență unică, obiectele putând fi amplasate în spații interioare sau exterioare (bucătării, birouri, grădini).

Elementele decorative pe care le regăsim pe obiectele create de meșterii populari sunt variate, de la cele geometrice și zoomorfe la cele florale, fiecare cu simbolistica și coloristica sa specifică.

Printre cele mai spectaculoase sunt cele din gama ceramicii negre și albe de Corund, ceramica cu modele spiralate de Horezu, clopurile tradiționale sau jucăriile de lemn pentru copii: de la leagăne la bărcuțe, avioane, trenulețe, mobilier miniatural viu colorat.

Legătura care se naște între meșterul popular și obiectul creat de mâinile sale este de neprețuit, fiecare dintre meseriile transmise din generație în generație fiind și o încercare a timpului asupra spiritului tradițiilor românești.

Păstrarea acestor tradiții depinde de fiecare dintre noi, de înțelepciunea de a privi tradiția ca pe o moștenire, cu încrederea că ea face parte din rădăcinile noastre culturale și spirituale.

Afișare 1 la 36 din 926 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Afișare 1 la 36 din 926 produse
Setează direcţie descendentă
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5