Oală din ceramică smalț alb pentru cuptor 5,5 l
99.00 RON
Disponibilitate: Doar 2 produse in stoc
Cod produs: COR_1643
Întrucât obiectele din lemn și ceramică sunt modele unicat, variantele și modelele diferă, poza este o reprezentare generală a produsului. Prețul include TVA.
Costul transportului este standard de 19 de lei pentru comenzi mai mici de 300 RON, iar expedierea se va efectua în maximum 2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.
*****Majoritatea produselor de pe site se află și în showroom. Totuși, este posibil ca unele dintre produsele care apar cu stoc limitat să fie disponibile doar pentru comanda online. Pentru a verifica dacă produsele dorite de dumneavoastră pot fi ridicate direct din showroom, vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe whatsapp la numărul 0740821317
Descriere scurtă:
Gătitul în vasele de lut garantează un gust autentic, mai intens și aromat, având avantajul frăgezimii și suculenței bucatelor fără adaos de grăsime.
Pe lângă porția de savoare și sănătate servită o dată cu gătitul în vasele de lut, acestea au un preț accesibil în raport cu calitatea dovedită a mâncărurilor.
Descriere
Descriere
Oală din ceramică smalț alb pentru cuptor 5,5 l
Dimensiuni: inaltime 19 cm (cu capacul pus, diametru 36cm (include manerele)
“De n-aș avea ce bea și ce mânca,
Ca frunza m-aș usca!”, spune o veche cugetare.
Indiferent de natura evenimentului sau de naționalitatea musafirilor invitați, românii se întrec să-i ospăteze cu bucate tradiționale care mai de care mai bune. Deși la origine provin din bucătăria orientală, sarmalele reprezintă piesa de rezistență a oricărei mese festive.
Gătitul în vasele de lut garantează un gust autentic, mai intens și aromat, având avantajul frăgezimii și suculenței bucatelor fără adaos de grăsime. Pe lângă porția de savoare și sănătate servită o dată cu prepararea în vasele de lut, acestea au un preț accesibil în raport cu calitatea dovedită a mâncărurilor.
Oala pentru sarmale din ceramică este lucrată cu multă atenție de către meșterii populari bulgari. Aceasta trece printr-un proces de ardere în cuptoarele speciale de lut, apoi este smălțuită și într-un final, pictată cu diverse motive.
Deși ideală ar fi folosirea vasului cu scopul pentru care a fost creat, oala din ceramică poate fi o piesă de décor originală și de efect.
Detalii
Oală de sarmale realizată manual din ceramică.
Acest tip de produs este unul foarte îndrăgit de către gospodinele noastre și cererea pentru ele este atât de mare, încât, pe lângă oalele de sarmale realizate de meșterii olari autohtoni din Corund și Ținutul Ciucului, am suplimentat stocul cu vase realizate tot cu atâta dragoste și atenție de către vecinii noștri bulgari. Produsele sunt lucrate în satul Troyan din Bulgaria și prezintă toate valorile unui vas autentic, perfect pentru nevoile dumneavoastră culinare.
Este important de știut faptul că, înainte de prima lor folosire, vasele de lut trebuie pregătite pentru a nu se sparge la contactul cu focul. Așadar, trebuie parcurși următorii pași:
1. Cufundați vasul pentru 12 ore în apă.
2. Frecați întregul vas pe din-afară cu un cățel de usturoi sau doar fundul acestuia, în cazul vaselor smălțuite.
3. Umpleți vasul trei sferturi cu apă, adăugați 1/3 cană oțet și fierbeți la foc mic timp de două ore. Aveți grijă ca nu cumva să se evapore toată apa (opriți focul înainte de trecerea celor două ore dacă apa mai acoperă doar ușor fundul vasului).
4. Luați vasul de pe foc. Așteptați până când apa s-a răcit, apoi vărsați-o. Clătiți vasul apoi lăsați-l să se usuce complet înainte de a-l depozita undeva.
De asemenea, atunci când începeți să gătiți aveți în vedere că un vas de lut nu se introduce niciodată într-un cuptor încins, iar dacă a stat la rece nu are voie să fie pus direct pe foc. Când gătiți într-un vas de lut începeți întotdeauna cu focul cel mai mic, mărindu-l la nevoie treptat până la cel mult foc mediu.
Nu așezați niciodată un vas de lut fierbinte pe o suprafață rece. Folosiți întotdeauna un grătar, un suport de plută sau dintr-un alt material termoizolant.
Atunci când îl curățați vasul, aveți grijă să nu puneți un vas fierbinte la spălat în apă rece. De obicei, este suficient să clătiți vasul de lut cu apă caldă și să frecați ușor doar cu un burete pentru a-l curața. Pentru locurile mai greu de curățat puteți folosi sare grunjoasă, oțet sau bicarbonat de sodiu.
Fiecare piesă din magazinul nostru poartă o fărâmă din sufletul meșteșugarului care a înfăptuit-o și este realizată în întregime manual. Cum nimeni și nimic nu este perfect, și acest obiect poate avea mici imperfecțiuni constând în mici diferențe de culoare față de cele prezentate sau mici abateri de la dimensiunile menționate în pagină. Noi suntem de părere că tocmai aceste detalii fac un produs cu adevărat unic, autentic și încărcat de emoții.