Magazin produse tradiționale românești

Platou ceramică Kuty Botoșani 24 cm

78.00 RON 70.20 RON

Disponibilitate: Stoc epuizat

Cod produs: RET_198

Întrucât obiectele sunt modele unicat, variantele și modelele diferă, poza este o reprezentare generală a produsului. Prețul include TVA.

Costul transportului este standard de 19 de lei pentru comenzi mai mici de 300 RON, iar expedierea se va efectua în maximum 2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

*****Majoritatea produselor de pe site se află și în showroom. Totuși, este posibil ca unele dintre produsele care apar cu stoc limitat să fie disponibile doar pentru comanda online. Pentru a verifica dacă produsele dorite de dumneavoastră pot fi ridicate direct din showroom, vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe whatsapp la numărul 0740821317

Descriere scurtă:

Platou ceramică Kuty Botoșani 24 cm

Obiectul este o operă de artă, exponat al unei ceramici foarte rare.

Din povești, din indicații și spusele altora am auzit că la Botoșani ar exista un atelier de ceramica. Și nu orice fel de ceramică, ci una specială, ce ar fi pătruns pe teritoriul României încă din secolul al IV- lea și ar fi vechea ceramică bizantina.
Eusebiu Iacinschi , este un cunoscut meșter popular, renumit pentru realizarea cu înaltă măiestrie a ceramicii de tip Kuty care datează din perioada Evului Mediu (secolul XIII). O

Ai nevoie de ajutor?

+40 740 821 317

Descriere

Descriere

Platou ceramică Kuty Botoșani 24 cm

Olăritul, vechi meşteşug începând încă din neolitic, a rămas peste timp una
dintre dovezile de vieţuire pe un teritoriu, dând posibilitatea stabilirii unor caracteristici privitoare la ceramica cercetată.

Evoluţia prin secole a olăritului a adus cu sine o policromie specifică diferitelor centre de meşteri olari, de pe teritoriul României. S-a îmbogăţit de asemenea şi registrul de motive decorative, ajungându-se în unele cazuri, chiar la realizarea unor scene epice.

Fiecare centru a creat un anume tip de ceramică, recunoscută după motivele decorative reprezentate şi după culorile folosite.
Tradiție și pasiune în singurul atelier de ceramică de tip Kuty, din Botoșani. 
Din povești, din indicații și spusele altora am auzit că, aici, ar exista un atelier de ceramica. Și nu orice fel de ceramică, ci una specială, ce ar fi pătruns pe teritoriul României încă din secolul al IV- lea și ar fi vechea ceramică bizantina.
Eusebiu Iacinschi , este un cunoscut meșter popular, renumit pentru realizarea cu înaltă măiestrie a ceramicii de tip Kuty care datează din perioada Evului Mediu (secolul XIII).

Vasele sale sunt cunoscute în întreaga lume pentru că se caracterizează printr-o bază cromatică specifică, compusă doar din trei culori de pământ: verde, galben și brun (maro). Decorul se individualizează prin tehnica „sgrafitto”, care presupune desenarea unor simboluri/motive, prin incizarea mai fină sau mai adâncă a obiectelor din lut. Acest tip de ceramică impresionează și printr-o gamă largă de motive utilizate: motive geometrice, avimorfe, zoomorfe, antropomorfe.

Atelierul din Botoșani, pe care îl conduce este singurul din țară unde se mai produce ceramică de Kuty, unicul moștenitor al acestei ceramici bizantine fiind băiatul său Ciprian Iacinschi, absolvent și el al Școlii Populare de Arte din Botoșani în anul 2006.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Greutate300 kg
Regiune

Culoare

Dimensiuni

Utilizare

Recenzii (0)
Recenzii

Fii primul care adaugi o recenzie la „Platou ceramică Kuty Botoșani 24 cm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

©2007-2020 Invie Traditia. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.