Vin
Vinul a fost întotdeauna un element important în cultură și societate în cea mai mare parte a lumii. Tradiția vinului este una dintre cele mai fascinante și vechi. La Învie Tradiția am realizat o selecție de vinuri care să vă completeze achizițiile de produse de artă populară, astfel încât potențarea impactului cadourilor să fie maximă. Astfel, am selecționat vinuri foarte calitative, nu foarte multe, dar care sunt cu adevărat speciale. Totodată, am ales soiuri românești, cupaje de soiuri vinificate in cramele noastre cu tradiție.
Aici vei găsi Zghihara de Huși si Feteasca Neagră, soiuri atât de speciale, prin unicitatea și calitatea lor.
Meșteșugul viniculturii este prezent pe toată suprafața țării noastre, în aproape toate gospodăriile din cele mai vechi timpuri.
Vinurile pe care le-am selectat au o calitate pe care cunoscătorii o pot aprecia, iar când ajung pe mesele noastre ne putem delecta cu acestea.
Obținute din soiuri alese, vinurile din cramele de la Averești sunt dintre cele mai apreciate. Sortimentele de Cabernet Sauvignon Roșu, Fetească Regală, Fetească Neagră, Rose sau Nativus Zghihară fac deliciul consumatorilor.
CrameleAverești se găsesc în inima Moldovei, în satul Averești, Bunești. La Averesti povestea începe în urmă cu mii de ani, în vremurile în care bunul cel mai de preț al oamenilor era roadele pamantului.
Aici, la Averesti, via are rădăcini adânci, creșterea viei fiind parte a culturii locului înca de acum 5000 de ani.
Prima entitate de producție viti-vinicolă a localității Averești a fost încropită în secolul XIX, când proprietarul Ștefan Negruzzi înfiinţează o plantație de 30 ha de viţă de vie, din soiuri locale şi soiuri aduse din Franța.
Tot în acea perioadă a fost realizată şi pivniţa cramei, cu un culoar principal de aproape 150 de metri, prevăzut cu 5 arcade din piatră şi 10 hrube secundare.
Primul vinificator al cramei, inginerul Rene Faure, a fost adus din Franta. El a plantat soiuri franțuzești precum Cabernet Sauvignon și Aligote care s-au îmbinat cu soiurile locale, românești, precum: Zghihara de Huși, Fetească Regală și Fetească Albă.
Pentru o productivitate mai mare an de an, Rene Faure a creat primul sistem de irigații cu țevi din România, bazat pe forța gravitației, într-o țară fără curent electric la acea vreme.
Astăzi via de la Avereşti se întinde pe o suprafaţă de 550 ha, împărțită între soiurile vechi specifice zonei: Zghihara de Huşi, Fetească Regală, Busuioacă de Bohotin şi soiuri internaționale ca: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Aligote, Traminer.
Unicitatea vinului de Averești vine din specificul solului și din pasiunea cu care este acesta lucrat. Altitudinea ridicată, climatul răcoros și solul specific determină obținerea de vinuri seci, acidulate, ușor sifonate și delicate.
Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral, acesta este vinul tău de zi cu zi.
Oricare vin din ofertă este unul cu adevărat special. Vă invităm să le degustați. Cu siguranță vă veți întoarce.
Afla mai multe
Mai putin
Afișez toate cele 14 rezultate