Oală de sarmale ceramică din Ținutul Ciucului 6 l - Model 3

60,00 RON

Disponibilitate: Stoc limitat. Veți fi contactat telefonic doar dacă produsele nu sunt în stoc.

Întrucât obiectele sunt modele unicat, variantele și modelele diferă, poza este o reprezentare generală a produsului.

Gătitul în vasele de lut garantează un gust autentic, mai intens și aromat, având avantajul frăgezimii și suculenței bucatelor fără adaos de grăsime.
Pe lângă porția de savoare și sănătate servită o dată cu gătitul în vasele de lut, acestea au un preț accesibil în raport cu calitatea dovedită a mâncărurilor.
Cod produs intern : COR_00465
 

Ai cumparat acest produs si vrei sa ne impartasesti parerea? Acorda-i o nota!

 

Descriere produs

“De n-aș avea ce bea și ce mânca,

Ca frunza m-aș usca!”, spune o veche cugetare.

Indiferent de natura evenimentului sau de naționalitatea musafirilor invitați, românii se întrec să-i ospăteze cu bucate tradiționale care mai de care mai bune. Deși la origine provin din bucătăria orientală, sarmalele reprezintă piesa de rezistență a oricărei mese festive.

Gătitul în vasele de lut garantează un gust autentic, mai intens și aromat, având avantajul frăgezimii și suculenței bucatelor fără adaos de grăsime. Pe lângă porția de savoare și sănătate servită o dată cu prepararea în vasele de lut, acestea au un preț accesibil în raport cu calitatea dovedită a mâncărurilor.

Oala pentru sarmale din ceramică din Ținutul Ciucului este lucrată cu multă atenție de către meșterii populari harghiteni. Deși ideală ar fi folosirea vasului cu scopul pentru care a fost creat, oala din ceramică poate fi o piesă de décor originală și de efect.

Detalii

Oală de sarmale realizată manual din ceramică.

Este important de știut faptul că, înainte de prima lor folosire, vasele de lut trebuie pregătite pentru a nu se sparge la contactul cu focul. Așadar, trebuie parcurși următorii pași:

1. Cufundați vasul pentru 12 ore în apă.

2. Frecați întregul vas pe din-afară cu un cățel de usturoi sau doar fundul acestuia, în cazul vaselor smălțuite.

3. Umpleți vasul trei sferturi cu apă, adăugați 1/3 cană oțet și fierbeți la foc mic timp de două ore. Aveți grijă ca nu cumva să se evapore toată apa (opriți focul înainte de trecerea celor două ore dacă apa mai acoperă doar ușor fundul vasului).

4. Luați vasul de pe foc. Așteptați până când apa s-a răcit, apoi vărsați-o. Clătiți vasul apoi lăsați-l să se usuce complet înainte de a-l depozita undeva.

De asemenea, atunci când începeți să gătiți aveți în vedere că un vas de lut nu se introduce niciodată într-un cuptor încins, iar dacă a stat la rece nu are voie să fie pus direct pe foc. Când gătiți într-un vas de lut începeți întotdeauna cu focul cel mai mic, mărindu-l la nevoie treptat până la cel mult foc mediu.

Nu așezați niciodată un vas de lut fierbinte pe o suprafață rece. Folosiți întotdeauna un grătar, un suport de plută sau dintr-un alt material termoizolant.

Atunci când îl curățați vasul, aveți grijă să nu puneți un vas fierbinte la spălat în apă rece. De obicei, este suficient să clătiți vasul de lut cu apă caldă și să frecați ușor doar cu un burete pentru a-l curața. Pentru locurile mai greu de curățat puteți folosi sare grunjoasă, oțet sau bicarbonat de sodiu.

Fiecare piesă din magazinul nostru poartă o fărâmă din sufletul meșteșugarului care a înfăptuit-o și este realizată în întregime manual. Cum nimeni și nimic nu este perfect, și acest obiect poate avea mici imperfecțiuni constând în mici diferențe de culoare față de cele prezentate sau mici abateri de la dimensiunile menționate în pagină. Noi suntem de părere că tocmai aceste detalii fac un produs cu adevărat unic, autentic și încărcat de emoții.

Recenzii

Cum notaţi acest produs? *
Calitate
Preț
Valoare

Etichete

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.