Suntem și pe SEAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Cadouri tradiționale românești autentice

Descoperă o colectie unica de cadouri traditionale romanesti

Din selecția de cadouri traditionale romanesti pe care ti-am pregatit-o, nu vei da greș niciodată. Sunt obiecte unice și să nu uităm că majoritatea culturilor europene au pierdut total zona de meșteșug.

Cu toții ne dorim să facem acel cadou perfect, care să înglobeze caracteristicile unui loc special, să reflecte o tradiție, să spună o poveste și să fie lucrat manual, de meșteșugari ale căror abilități de a crea obiecte unice reflectă moștenirea generațiilor precedente.

Fie că aceste cadouri sunt destinate celor dragi sau unor evenimente speciale din viața celor dragi – nunți, botezuri, mutare într-o casă nouă. Gama variată de produse individualizate va aduce și un strop de istorie și tradiție în spațiile locative.

Obiecte unice

Suvenirurile ceramice sunt create în atelierele unor meșteri populari din Oltenia și din Transilvania. La fel și jucăriile din lemn, clopoțeii sau pușculițele din lut, ouăle de Paște din lemn pictate manual, fluierele sculptate sau naiele.

Fiecare posesor al acestor crâmpeie din cultura tradițională românească va avea parte de o experiență unică. Obiectele putând fi amplasate în spații interioare sau exterioare (bucătării, birouri, grădini).
Elementele decorative pe care le regăsim pe obiectele create de meșterii populari sunt variate, de la cele geometrice și zoomorfe la cele florale, fiecare cu simbolistica și coloristica sa specifică.

Printre cele mai spectaculoase sunt cele din gama ceramicii negre și albe de Corund, ceramica cu modele spiralate de Horezu, clopurile tradiționale sau jucăriile de lemn pentru copii: de la leagăne la bărcuțe, avioane, trenulețe, mobilier miniatural viu colorat. Totodată, sculptura în lemn, reprezentată la noi pe site prin arta maestrului Ion Rodoș. Avem poate cea mai mare colecție a acestui mare artist de care noi ne-am îndrăgostit.

Legătura care se naște între meșterul popular și obiectul creat de mâinile sale este de neprețuit. Fiecare dintre meseriile transmise din generație în generație fiind și o încercare a timpului asupra spiritului tradițiilor românești.

Păstrarea acestor tradiții depinde de fiecare dintre noi. De înțelepciunea de a privi tradiția ca pe o moștenire, cu încrederea că ea face parte din rădăcinile noastre culturale și spirituale.

Autenticitate

Multe din obiectele din această categorie sunt in Patrimoniul  Unesco.

Toate obiectele sunt certificate ca autentice. Nu uita că prin achizitia de cadouri traditionale romanesti nu numai că oferi un cadou unic, care va rămâne viu in timp, dar susții conservarea meșteșugului peste generații. Sustii o familie de oameni simpli, care din meșteșug isi duc viața de zi cu zi.

Trebuie să știi că un consultant este mereu la dispoziția dumneavoastră. Nu ezitati să ne contactati teleonic pentru a alege ceea ce vi se potrivește.

Afla mai multe
Mai putin

Cosul meu