Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Ceai

Ceaiul este o băutură populară în multe țări de pe întreg mapamondul, însă modul de servire a ceaiului variază de la țară la țară.
Multă vreme ceaiul a fost o băutură folosită doar de călugării budişti chinezi, ca fortifiant în lungile ore de rugăciuni şi meditaţii. În timp, ceaiul a pătruns şi în Japonia adus de călugării care se întorceau din China de la studii şi a cuprins toate aspectele vieţii cotidiene.
În funcţie de tipul de oxidare a frunzelor, se pot distinge patru tipuri importante de ceai: ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong şi ceaiul negru.
Europenii folosesc o singură lingură de ceai pentru fiecare ceașcă de ceai.

Ceaiul poate fi vărsat sau în pliculețe. Este pus într-un recipient cu apă fierbinte, apoi este lăsat la infuzat, pentru a deveni aromat.
Cel mai popular este în Anglia, unde ceaiul este îndulcit cu zahăr sau miere, iar deseori se pun lapte, rom sau lămâie. De asemenea, se poate adăuga gem.
Este frecvent ca ungurii, de exemplu, să-și îndulcească ceaiul cu zahăr sau miere, și adesea adaugă arome cu lămâie, rom, vin.
Olandezii preferă ceaiul tare, servit cu zahăr sau lapte.
O deosebită importanță este acordată ceaiului în Japonia, mai ales ceaiului verde. Ceremonia ceaiului este o sarcină care este îndeplinită de gheișe, care învață acest ceremonial în școli speciale.
Proprietățile ceaiurilor sunt cunoscute de mii de ani, indiferent de zona geografică. Ceaiurile conțin minerale, vitamine esențiale, glucide, acizi organici, ulei eteric și au indicații terapeutice.
Ceaiul este un aliat al organismului, indiferent că-l folosești de plăcere sau în scop curativ.

Afla mai multe
Mai putin

Cosul meu