Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Cadouri Botez Tradiționale

Venirea pe lume a unui copil este întotdeauna un motiv de bucurie pentru familie și prietenii apropiați. Iar copilul, conform obiceiurilor creștin ortodoxe este botezat în primul an de viață, dându-i-se acces la „ușa tainelor”. De aceea, pentru a marca acest moment special, am creat o selecție unică de cadouri pentru botez.

Semnificația tainelor botezului

Botezul este taina prin care, prin întreita afundare în apa sfintită de preot dobândeste iertare de păcatul strămoșesc si de toate păcatele anterioare. Astfel, se naste din nou duhovniceste si se face membru al Bisericii lui Hristos. Ritualurile de botez diferă ușor de la zonă la zonă, cutumele fiind însă în mare parte asemănătoare.

Ce cadouri pentru botez putem oferi?

Cadourile de botez reflectă bucuria venirii pe lume a copilului, miracolul creării unei noi vieți.
Aceste cadouri sunt realizate manual, cu multă precizie și respect de meșterii populari din toate colțurile țării. Ele îi stau alături copilului și familiei acestuia, marcând unul dintre cele mai importante momente din viața omului.
Alteori, botezul se petrece la alte vârste, iar cadourile diferă și ele, fiind adaptate vârstei.

Unul dintre cadourile oferite la botez este clopul, realizat din împletituri, paie sau fetru și decorat cu panglici, bande și ciucuri în culorile drapelului. Elementele sale decorative diferă de la zonă la zonă, uneori folosindu-se mărgele, pene și flori.
Oamenii au și un loc special în casă, un cui în care îl agață. Clopul poate fi purtat atât de femei, cât și de bărbați și copii. Conform unei vorbe din popor, „omul gospodar se cunoaște după pălărie”, iar majoritatea oamenilor din zonele rurale au un clop în locuință.

Alte cadouri frumoase de botez pot fi și o ie pentru copii, o casuță din ceramică, jucarii mici din lemn, botoșei sau o căciuliță.

Afla mai multe
Mai putin

Cosul meu