Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Produse Alimentare

Odată ce ai gustat preparatele românești vei dori să le cunoști tradiția.
Vei dori să înveți cum se prepară, cum se servesc, care sunt acele sărbători importante din an când sunt servite.
Bucătăria tradițională românească este diversă, cuprinde obiceiuri și tradiții culinare.
Totodată, prin intersectarea culturii gastronomice românești cu tradițiile altor popoare, au apărut varietăți de rețete și preparate. Bucătăria românească a fost influențată de bucătăria balcanică, germană, sârbească, italiană, turcă, și maghiară.
Preparatele românești conțin legume, cereale, uleiuri vegetale, produse lactate, carne și subproduse din carne. Un loc special îl ocupă dulciurile, plăcintele, dulcețurile.

Datorită originilor daco-romane, cultura gastronomică românească a moștenit o serie de obiceiuri culinare: de la romani s-a păstrat plăcinta, de la turci ciroba de perișoare, de la greci musacaua, de la bulgari zacusca și alte preparate cu legume, iar de la austrieci șnițelul.
Varietatea de preparate este destinată tuturor, iar vinurile din colecțiile regale întregesc acest spectru gastronomic.
Ne putem delecta cu Cabernet Sauvignon Roșu, produs la Crama Averești sau putem degusta dulceață „Mica Ilinca” de trandafiri, coacăze negre sau gutui.
Vin, dulceață, zacuscă, ciocolată sau ceai, toate acestea pot fi servite cu ocazia unei sărbători, în cadre festive sau în orice zi a săptămânii.
Unele produse sunt realizate în ediție limitată, cum ar fi ciocolata neagră cu scorțișoară, iar firul care leagă aceste delicatese de tradițiile românești trebuie explorat de fiecare în parte.
Preparatele românești presupun o incursiune în cultură și timp, pentru a înțelege pe deplin bucuriile vieții!

Afla mai multe
Mai putin

Afișez 1 - 16 din 136 de rezultate

Cosul meu