Învie Tradiția

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor

De multe ori însă uităm de vorba asta populară și ne lăsăm furați de mirajul lumii moderne, de tehnologia pe care o aduce în viața noastră. Ce-i drept, are multe beneficii, trăim mai mult, mai repede, mai eficient. Dar suntem oare mai bogați când suntem mai departe de cei dragi? Când toate rețelele de socializare nu pot înlocui timpul petrecut împreună? Când telefonul nu echivalează cu o conversație plăcută? Când o poză nu aduce cu ea liniștea satului românesc? Așa a apărut Învie Tradiția, un proiect care aduce câte puțin din sufletul fiecărui meșteșugar român, din energia satului, din istoria și bogăția noastră, în inimile și casele fiecăruia dintre noi. Un proiect care nu se vrea un magazin online, ci un târg popular reinterpretat pentru a fi la îndemâna oricui.

Învie Tradiția este un magazin de produse tradiționale românești care există în casele românilor de sute de ani: ceramică și lut, produse din lemn, produse din piele, decorațiuni și mobilier, port tradițional, obiecte de cult, suveniruri și cadouri pentru suflet. Pentru că degeaba ne uităm cu nostalgie la casa părinților sau a bunicilor, la documentare despre meșteșuguri românești, în loc să încercăm să le aducem mai aproape de noi.

Te luăm în incursiunea noastră în lumea satului românesc și împreună înviem tradiția care s-a născut în România, o îngemănăm cu viețile noastre pentru un strop de liniște și bucurie autentică. Și pentru ca bucuria din casele noastre să se simtă până în inimă mândră a meșteșugarilor de la sate.

 

CE FACE ÎNVIE TRADIȚIA?

 

Învie tradiția este un omagiu adus meșteșugului românesc, identității noastre

Dacă un străin ne vizitează țara, unul dintre primele lucruri pe care i le-am recomanda ar fi un obiect tradițional românesc, care înglobează toate amintirile pe care le-ar putea lasa țara noastră în memoria lui. Însă câți dintre noi păstrăm în apartamente un ulcior de lut, o carpetă realizată la război, un fus sau o lingură tradițională de lemn? 
Obiectele tradiționale românești sunt un motiv de bucurie, de păstrare a valorilor noastre naționale, care trebuie să se vadă în casă, în portul și în sufletul fiecăruia dintre noi.

 

Învie Tradiția susține dezvoltarea satului românesc 

Care, încet-încet, se stinge, rămâne pustiu și-și pierde din autenticitate. Învie Tradiție aduce în fiecare din casele noastre căldura meșteșugarilor care păstrează tradiția vie, viața liniștită pe care o duc, bucuria pură pe care o simt și istoria poporului nostru. Așa că aducem în prim-plan produsele românești, promovând meșteșugarii care păstrează tradiția vie.

 

Învie Tradiția aduce un aer fresh tradiției populare

Pentru că tradiția e cool și niciodată nu-și pierde aerul de autenticitate. Pentru că tradiția spune mai mult decât lasă să se vadă și îmbogățește locul, portul și sufletul. Pentru că tradiția înseamnă calitate și e a noastră și e un motiv de mândrie pentru fiecare dintre noi. Pentru că tradiția e ușor de recunoscut, nu se uită și nu trebuie uitată. 
Pentru asta, aducem tradiția populară reintepretată de designeri moderni aproape de sufleul tău prin colecții de produse mereu fresh. 

 

Împreună înviem tradiția și modelăm viitorul. Fii și tu parte din asta!