Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Cadouri Tradiționale de Crăciun

Cu ocazia sărbătorii Crăciunului, am creat o selecție unică de cadouri și coșuri cadou traditionale românești. Vă invităm să le descoperiți și să oferiți un cadou unic, realizat de meșterii populari si producătorii locali.

Calitatea obiectelor si produselor noastre este cartea noastră de vizită.

Cadouri traditionale de Crăciun autentice

V-am pregătit o selectie de cadouri de Crăciun traditionale autentice, care vor face sarbatoarea de neuitat pentru cei dragi. Orice Crăciun începe cu zâmbetele pe care le surprindem pe fețele celor dragi. Cu surpriza pe care o provocăm prin gesturile noastre. Așa am creat aceasta selectie unica de cadouri traditionale romanesti de Craciun, care sa lase o amintire puternica si unica celor dragi.

Ce primim drept cadou de Crăciun ne rămâne în amintire toată viața. Acestea încep cu poveștile pe care bunicii și părinții ni le împărtășesc. Iar la rândul nostru le putem duce mai departe.
Cine e Moș Crăciun, unde locuiește, de unde știe ce cadou ne place, cum ajunge el până la noi, cu ce ajunge până la noi? Dar in ultima vreme, Crăciunul pare sa se fi golit de semnificatie. Așa am gandit aceasta categorie de cadouri Crăciun traditionale. Cadouri o selecție unică de produse si mancare traditionala care sa aducă un plus de substanta sarbatorii.

Semnificatia cadourilor de Crăciun?

Crăciunul sau Nașterea Domnului, este o sarbatoare importantă a popurului nostru, deoarece aici ne reamintim de inceputul mânturiii noastre. Prin Întruparea Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Magii și păstorii, aflând în taină de la Înger de Întruparea lui Dumnezeu, au dorit sa ii aducă daruri din cele mai alese: aur, smirnă și tămâie. Acestea au fost oferite cand ei au venit sa se inchine pruncului nou născut.

Crăciunul ramane o sarbatoare a bucuriei, de aceea este impodobită cu multe lucruri frumoase, cu cântări, cu vizite și cu cadouri. Poporul nostru are o mare cultura si traditie a impodobirii acestei sarbatori si a cinstirii ei in cel mai frumos mod. Cete de colidatori merg din casă in casă aducând vestea cea bună. Iar gazdele ii primesc cu bucurie, le oferă nuci si mere, colăcei si mai nou si ceva bănuți pentru osteneala lor.

Cadourile de Crăciun pentru copii

Crăciunul este iubit mai ales de copii, pentru că ei simt prin curătia sufletului lor această bogătie de har si bucurie care se revarsă asupra intregii lumi. Copii se bucură mai ales de cadouri, de aceea, cadourile noastre de Crăciun traditionale sunt pline de semnificatie. Sunt pline de lucruri care sa ramana o amintire peste ani.

Vom regasi o serie de cadouri de Crăciun românești cu adevărat autentice. Cu dulceață, păpușele, jucării, cozonaci, vin, ceramică autentică și alte surprize. Nu lipsesc nici decoratiunile pentru pomul de Crăciun. De la începutul secolului 20, Crăciunul se serbează atât de creștini, cât și de necreștini.

Ce cadouri de Crăciun traditionale putem găsi sub brad?

Sau ce cadouri romanesti putem să le dăruim celor dragi cu ocazia Crăciunului?
De la mic la mare, produsele realizate din lemn sau ceramică vor satisface aproape toate gusturile.
Lutul și ceramica reprezintă natura și bogăția ei, iar meșteșugarii populari au creat o gamă variată de produse: farfurii tradiționale românești. Cu detalii inspirate din viața și obiceiurile satului, sfeșnice, clopoței și vaze din ceramică albă, neagră sau colorată de Corund.
Pentru cei mici, trenulețele de lemn, camioanele de jucărie cu remorcă, seturile de mobilier din lemn, seturile de creioane, trenulețe și avioane vor prinde o nouă viață sub bradul de Crăciun.
Dacă Moș Crăciun ar primi de la fiecare dintre noi o scrisoare cu dorințele pe care le are, cu siguranță că în atelierul lui din îndepărtata Laponie nu s-ar mai dormi deloc. Iar renii săi ar cânta colinde nu doar iarna, ci în fiecare zi.

Nu lipsesc nici bunatatile tradiționale. Dulceata și cozonacul pentru cei mici, mierea la fel. Iar pentru cei mari, vinul roșu, cat mai atent ales și chiar o pălincă strașnică din patria ei.

Afla mai multe
Mai putin

Afișez 1 - 16 din 77 de rezultate

Cosul meu