Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Ciocolată

Ciocolata a fost descoperită în America Centrală în urmă cu 4000 de ani. Ea provine din fructul arborelui de cacao, fiind produsul final al unui proces ce implică prăjirea și pisarea boabelor.
Inițial se prepara ca o ciocolată lichidă și era folosită de indigeni în ritualuri religioase și sociale în zonele bazinului amazonian, Americii Centrale, precum și de mayași și azteci. Boabele de cafea erau atât de prețuite, încât se foloseau ca monedă în imperiul aztec.
Când a fost descoperită și de europeni, ciocolata a devenit un important și valoros bun de schimb.

Spaniolii au fost cei care au adăugat un ingredient-cheie care a transformat pudra de cacao, amăruie la gust, în ceva dulce: zahărul. Odată adăugat zahărul, ciocolata a creat dependență.
Spania a păstrat monopolul rețetei noi timp de aproape un secol. De două ori, în 1579 și în 1587, navele britanice au capturat nave spaniole încărcate cu boabe de cacao și nu au recunoscut încărcătura prețioasă. În 1579, englezii au crezut că nava spaniolă transporta excremente de oaie!
Odată cu răspândirea ei pe tot mapamondul, ciocolata era destinată unei clase sociale avute.
De exemplu, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, francezii de rând nu-și puteau permite plăcerile oferite de ciocolată.
În Franța, ciocolata a fost o scurtă perioadă de timp folosită și ca medicament, nu doar ca desert.
În secolul al XIX-lea, odată cu introducerea presei de ciocolată, prețurile au putut să scadă, ceea ce a dus la vinderea ei tuturor claselor sociale.
Astăzi, Africa de Vest este principala producătoare de cacao din lume.
Nu se poate spune că o țară consumă mai multă sau mai puțină ciocolată: acest produs a creat frenezie în toată lumea; cu ambalaje frumoase, cu denumiri atractive, arome și culori diverse, ciocolata este un „viciu” plăcut, fie că ești copil sau adult.

Afla mai multe
Mai putin

Cosul meu