Suntem și pe SEAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Casă din Mierța Apuseni – Povești din lut

28.00 lei

Casă din Mierța Apuseni – Povești din lut este o replică a casei de agricultor din satul Mierța, comuna Cuzăplac, judetul Sălaj, expusă la Muzeul Satului ASTRA din Sibiu. Casa a fost realizată înainte de 1834, de Perșea Pavel, căpitan în oastea lui Avram Iancu. Arhitectura acestei case este reprezentativă pentru arhitectura tradițională de pe Valea Almașului.

Disponibilitate: Stoc epuizat

Cod produs: CAS_03.2

Costul transportului este standard de 19 de lei pentru comenzi mai mici de 300 RON, iar expedierea se va efectua în maximum 2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

Descriere

Casă din Mierța Apuseni – Povești din lut

Căsuța de ceramică este o replică a casei de agricultor din satul Mierța, comuna Cuzăplac, judetul Sălaj, expusă la Muzeul Satului ASTRA din Sibiu. Casa a fost realizată înainte de 1834, de Perșea Pavel, căpitan în oastea lui Avram Iancu. Arhitectura acestei case este reprezentativă pentru arhitectura tradițională de pe Valea Almașului.

Ceramică arsă

65 x 45 x 65 mm

Regiune: Apuseni

Poate că cele mai frumoase amintiri sunt cele din copilărie, din vacanțele însorite în curtea casei bunicilor de la țară. Camerele mici și răcoroase, pereții văruiți cu humă albă, prispa din lemn si florile de la ferestre constituiau firescul unor vremuri ce încep să devină “de poveste”.

Arhitectura unei case reflectă în ea personalitatea omului ce a construit-o, dar si parfumul vremurilor trecute. Casele vechi ale satului românesc ne introduc într-o lume în care timpul avea altă curgere. Răbdarea cu care au fost realizate toate detaliile sculptate în lemn, armonia proporțiilor, simplitatea cromatică si mai ales modul în care au fost îmbinate lemnul, argila si paiele au dus la realizarea unor case de o naturalețe inegalabilă.

Prin demersul nostru, ”Povesti din Lut”, încercam să aducem în fața dumneavoastră arhitectura veche a satului românesc prin mici mostre reprezentative pentru diferite regiuni ale țării. Căsuțele noastre, desi mai mici, sunt realizate tot aici, în România, tot din argilă si sunt pictate tot cu humă înainte de a fi arse într-un cuptor tradițional, cu lemne, la peste 1000 de grade.

Puteti vedea intreaga colectie de casute similare cu aceasta Casă din Mierța Apuseni – Povești din lut aici.

Recenzii (3)

3 recenzii pentru Casă din Mierța Apuseni – Povești din lut

4,3
4.33 out of 5
Based on 3 reviews
5 stele
66
66%
4 stele
0%
3 stele
33
33%
2 stele
0%
1 stea
0%
 1. 5 out of 5

  Valentina R. (Achiziție verificată)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  De excepție, sunt fiarte incantata!

  (0) (0)
 2. 3 out of 5

  MARGARIT LILIANA (Achiziție verificată)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  Ar fi fost interesant daca ar fi venit insotita de un comentariu, asa cum aparea pe site.

  (0) (0)
 3. 5 out of 5

  Virgil Ionel Ilie (Achiziție verificată)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  Perfecta

  (0) (0)
Adaugă o recenzie

Cosul meu