Suntem și pe SEAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Casuta ceramica – bojdeuca lui Ion Creangă

5.00 out of 5
(O recenzie client)

28.00 lei

Casuta ceramica – bojdeuca lui Ion Creangă

Ceramică arsă

65 x 45 x 65 mm

Regiune: Iasi

Disponibilitate: Stoc epuizat

Cod produs: CAS_03.22

Costul transportului este standard de 19 de lei pentru comenzi mai mici de 300 RON, iar expedierea se va efectua în maximum 2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

Descriere

Casuta ceramica – bojdeuca lui Ion Creangă

Cãsuța ceramica este o replicã dupã bojdeuca în care a locuit Ion Creangã în cartierul Țicãu din Iași. Aceasta este prima casã memorialã din România.

Materiale: ceramică arsă

Dimensiuni: 65 x 45 x 65 mm

Regiune: Iasi

Poate că cele mai frumoase amintiri sunt cele din copilărie, din vacanțele însorite în curtea casei bunicilor de la țară. Camerele mici și răcoroase, pereții văruiți cu humă albă, prispa din lemn si florile de la ferestre constituiau firescul unor vremuri ce încep să devină “de poveste”. Pragul acestei case a fost trecut și de Mihai Eminescu, bun prieten al lui Creangă. Căsuța, având două camere dispuse de o parte și de alta a unui antreu, a devenit muzeu memorial la 15 aprilie 1918, restaurări având loc în anii 1942 și 1985. Casa este înscrisă în Lista monumentelor istorice

Arhitectura unei case reflectă în ea personalitatea omului ce a construit-o, dar si parfumul vremurilor trecute. Casele vechi ale satului românesc ne introduc într-o lume în care timpul avea altă curgere. Răbdarea cu care au fost realizate toate detaliile sculptate în lemn, armonia proporțiilor, simplitatea cromatică si mai ales modul în care au fost îmbinate lemnul, argila si paiele au dus la realizarea unor case de o naturalețe inegalabilă.

Prin demersul nostru, ”Povesti din Lut”, încercam să aducem în fața dumneavoastră arhitectura veche a satului românesc prin mici mostre reprezentative pentru diferite regiuni ale țării. Căsuțele noastre, desi mai mici, sunt realizate tot aici, în România, tot din argilă si sunt pictate tot cu humă înainte de a fi arse într-un cuptor tradițional, cu lemne, la peste 1000 de grade.

Puteti vedea intreaga colectie de casute similare cu aceasta casuta ceramica – bojdeuca lui Ion Creangă aici.

Recenzii (1)

1 recenzie pentru Casuta ceramica – bojdeuca lui Ion Creangă

5,0
5.00 out of 5
Based on 1 review
5 stele
100
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
  1. 5 out of 5

    Ozana Melinte (Achiziție verificată)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Promptitudine și calitate. Mulțumesc pentru cadou, recomand cu incredere! Produsele sunt foarte bine realizate, cănița arată chiar mai bine decât în fotografii.

    (0) (0)
Adaugă o recenzie

Cosul meu