Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Cascada Pruncea

Măriuca și Matei auziseră de mult timp de frumusețea cascadei Pruncea, însă până zilele trecute nu se ivise ocazia să o viziteze.
Treziți devreme, cu câteva mere și o cafea în traistă, au pornit cu mașina spre DN10, de la Buzău spre Brașov, iar de la Cabana “14 Scaune” au luat-o ușurel pe jos, pe un drum forestier, bine bătătorit, care șerpuiește și urcă lin, ținând companie râului Cașoca. Ajunși la cascadă, au coborât câteva trepte din piatră și au rămas impresionați de măreția stâncilor înalte de aproximativ 17 metri, peste care se revarsă șuvoiul, simfonia culorilor împrejurimilor și luminii reflectate de stropii de apă formând un peisaj de poveste.
Puțini însă sunt cei care știu și legenda locului, strâns legată de figura haiducului Negoiță Gheorghelaș, care a trăit în secolul al XVIII-lea și a fost pandur în ceata lui Tudor Vladimirescu. Conform legendei, el și banda sa de haiduci erau spaima bogătașilor și boierilor din zonă, ușurându-i de averi, pe care Gheorghelaș le dădea apoi celor săraci, ca un adevărat Robin Hood tradițional românesc. Se spune că haiducul a ales cascada Pruncea drept ascunzătoare pentru agoniseala sa, construind un loc pentru grămezile de bani și aur sub stâncile din jurul ei. El a fost urmărit și prins în cele din urmă de boierul Macovei, care l-a înșelat și l-a lăsat fără avere, iar în cele din urmă i-a venit și de hac vestitului haiduc, aruncându-l de pe o stâncă din apropiere și astfel sfârșindu-i existența.
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invitam să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu