Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei viziteaza Castelul Cantacuzino Bușteni

Construit după planurile arhitectului școlit la Paris, Grigore Cerchez, castelul Cantacuzino din Bușteni este un rival turistic de temut al Peleșului, din Sinaia.
Piatra de temelie a castelului a fost pusă în anul 1901, 10 ani mai târziu clădirea fiind completă, cu interioare fastuoase, exterior puternic ornamentat și o curte mare, cu alei care duc la fântâni, cascade și chiar și la o grotă.
Măriuca și Matei l-au vizitat de curând, au admirat picturile murale făcute de artiști venețieni, s-au dat în leagăn și au aflat o legendă a locului. Se spune că prinţul Gheorghe Grigore Cantacuzino era atât de bogat, că i-a trecut prin minte să acopere castelul cu monede din aur în loc de țiglă, pe care le-ar fi dorit așezate pe cant, nu în formă clasică de solzi de pește, ca să încapă mai multe. Și asta nu era de ajuns, prințul dorind să paveze și întreaga curte tot în felul acesta, asigurându-se că astfel castelul lui ar fi depășit frumusețea rivalului din localitatea vecină.
Până la urmă a renunțat la idee, dar Măriuca și Matei încă mai chicotesc la gândul că s-ar fi putut plimba pe alei din aur… 🙃🙂
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invitam să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu