Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Cetatea Argamum/Orgame

Măriuca și Matei vizitează Cetatea Argamum/Orgame

Astăzi Măriuca și Matei vă mai duc o dată în Dobrogea, la Capul Doloșman, că tare frumos și liniștit e acolo! Doar vântul mai încăpățânat și familiile numeroase de țânțari iți mai amintesc că nu ești încă în paradis, altfel covorul de iarbă moale presărată cu tot felul de flori și priveliștea (dar ce priveliște!) te fac să uiți că mai există lume, oameni, orașe, mașini.
Capul Doloșman, a cărui denumire actuală vine din turcă și se traduce prin “cap rău”, este singura faleză stâncoasă din țara noastră. Ea își udă poalele în Lacul Razim și duce pe spate ceea ce se crede a fi ruinele cetății Argamum-Orgame, oferind vizitatorilor o perspectivă completă asupra zonei: pe 180 de grade putem observa laguna Razim și Marea Neagră, iar celelalte 180 de grade sunt rezervate dealurilor Dobrogei, care, pe vreme însorită, iți oferă priveliști de uiți să mai pleci acasă.
Vă încurajam să vizitați aceste locuri și să citiți panourile presărate printre zidurile cetății, ele conțin istoria locurilor și vă pot transpune în lumea care a trăit acum mai bine de 1500 de ani în zonă. Matei vă spune cu mâna pe inimă că i-a tresărit întreaga ființă când și-a dat seama că atingea zidul unei basilici construite în jurul anului 500! (zidul din foto, cu “fereastră”)
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 18

Lasă un comentariu

Cosul meu