Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Satul Corund

Măriuca și Matei vizitează Satul Corund

Purtați de racoarea toamnei spre munți, Măriuca și Matei au poposit de curând într-un sat unde la tot pasul găsești minunății expuse în curțile oamenilor care se ocupă cu prelucrarea lutului – satul Corund (sau Korond) din județul Harghita.
Aflată pe un sol mai puțîn potrivit agriculturii, așezarea ne-a dat zeci, poate chiar sute de familii de olari de-a lungul timpului, căci oamenii s-au orientat rapid către a transforma obiectele din ceramică și lemn, prelucrate manual, într-o sursă de venit care să le ofere lor și familiilor lor un trai decent. Și bine au făcut, astăzi întregul sat fiind ca un muzeu, pe măsură ce îl traversezi.
De la vaze imense, farfurii colorate, boluri, oale de sarmale și ghivece, la căsuțe de păsări, coveți mai mari sau mai mici, rotunde sau ovale, tocătoare sau jucării cioplite din lemn, toate le-au încântat privirea celor doi și le-au furat câte un suspin de admirație. Și nici cu traistele goale nu au plecat, căci unor asemenea frumuseți nu le reziști, ci le iei acasă!
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu