Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Strada Sforii din Brașov

Măriuca și Matei vizitează Strada Sforii din Brașov
Într-una din micile lor drumeții, Măriuca și Matei au ajuns pe cea mai îngustă stradă pe care au parcurs-o vreodată!
Strada Sforii, așa cum e numit ‘holul’ pe care îl vedeți în fotografii, și-a început existența pe vremea Brașovului Medieval, în secolul al XV-lea, și a avut multă vreme un rol strict funcțional, anume de a facilita sosirea mai rapidă a pompierilor la nevoie.
Chiar dacă pare, nu este cea mai îngustă stradă din lume, fiind abia pe locul al treilea în Europa, după Germania și Anglia (deși Măriuca și Matei își amintesc niște coridoare și mai înguste descoperite prin Italia, dar, pentru că nu aveau pe atunci ruleta la ei, vor crede ce zice internetul). Se spune că mulți îndrăgostiți se ascundeau de familiile care nu erau de acord cu relația lor pe această străduță, iar astăzi există chiar o legendă, care spune că, dacă te săruți cu jumătatea când ești pe Strada Sforii, veți rămâne împreună pentru totdeauna.
În prezent, Strada Sforii este o atracție a centrului vechi al orașului, fiind renovată și apoi decorată de artiști cu picturi murale moderne, pe lângă care sute de vizitatori, poate chiar mii, și-au scris numele în stilul inconfundabil “A+B” încadrat de o inimă. Întrucât la intrarea pe stradă o plăcuță precizează că impresiile pot fi scrise în spațiul marcat în acest scop, nu putem spune că pereții sunt vandalizați, ci mai degrabă că trecătorii pot contribui la materialul de citit atunci când drumurile te poartă pe această străduță. Nouă ne-a plăcut!
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu