Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Valea Celor Doisprezece

Măriuca și Matei vizitează Valea Celor Doisprezece

Plimbăreți cum îi știți, Măriuca și Matei n-au putut sta locului prea mult în ultima vreme. S-au gândit, au plănuit, și-au făcut de treabă prin showroom, dar parcă tot pe drumuri se simțeau mai fericiți, așa că au sărit pe cai și nu s-au mai oprit decât la benzinărie până în județul Neamț.
Au căutat un loc mai special și l-au găsit în localitatea Dobreni: un loc ca de poveste, unde totul este construit manual, cu materiale oferite de natură: pământ, lemn, iarbă și mușchi, piatră. Localnicii îi spun “sătuc”, chiar dacă nu este separat de comună, iar Măriuca și Matei înțeleg de ce: odată ce îi treci poarta, parcă ești pe altă lume, o lume cu căsuțe joase și ferestre rotunde, acoperișuri pe care crește iarbă și alei mărginite de pietre, așa cum ne imaginam casa piticilor din povestea cu Alba că Zăpada când eram mici.
Sătucul a apărut ca o dorință de a oferi vizitatorilor o posibilitate de deconectare de la viața grăbită, luminată de ecranele telefoanelor mobile și a laptopurilor. Aici găsești doar aer curat, lumină blândă de la lumânări, căldură și miros de sobe cu lemne. Desigur, pe lângă mâncare delicioasă, servită în vase din lut, vinuri alese și alte băuturi făcute în casă, toate oferite la Tavernă, care este și singurul loc din sătuc unde găsești o priză.
Vizitatorii pot sta și peste noapte în căsuțele ecologice (chiar și într-o temniță!), apoi de dimineață își pot bea cafeaua cu Marcel, un țap foarte prietenos și educat, sau cu prietenii lui (o oaie, un măgar, un ponei… iar pe restul vă lăsăm să îi descoperiți singuri!)
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu