Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Măriuca și Matei vizitează Vulcanul stins de la Racos

Măriuca și Matei vizitează Vulcanul stins de la Racos

Fiind în zona Racoș, Măriuca și Matei au mai bifat ceva de pe lista lor de obiective, anume Vulcanul Stins. Pentru a ajunge la vulcan, se poate pleca din sat, cu mașina sau pe jos, pentru cei care sunt în formă, căci va exista o porțiune de drum care urcă binișor. Există indicatoare care direcționează vizitatorii spre situl vulcanic și se poate folosi biletul de la Castelul Sükösd-Bethlen pentru a intra în rezervație. Odată ajunși, vizitatorii pot explora craterul vulcanului și formațiunile de lavă solidificată, având parte de peisaje de o frumusețe rară, parcă de pe altă lume… sau de pe altă planetă, căci solul roșiatic te duce cu gândul la planeta Marte și parcă iți vine să scoți repejor costumul de cosmonaut din rucsac!
Vulcanul Stins de la Racoș s-a format în perioada Neogenului, în urmă cu aproximativ 1,2-1,5 milioane de ani. În acea perioadă, activitatea vulcanică era frecventă în zona Carpaților Orientali, rezultând în formarea mai multor structuri vulcanice, printre care și cea de la Racoș. Magma bazaltică a erupt prin crăpăturile din scoarța terestră, creând un con vulcanic impunător și o serie de formațiuni de lavă solidificată. Activitatea vulcanică s-a oprit în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, lăsând în urmă un vulcan stins și un peisaj spectaculos.
Fie că ești pasionat de geologie, iubitor de natură sau un turist în căutare de peisaje inedite, Măriuca și Matei cred că Vulcanul Stins de la Racoș este o destinație care merită descoperită.
Pentru întreaga poveste a călătoriilor Măriucăi și ale lui Matei, vă invităm să urmăriți Învie Tradiția pe Facebook: https://www.facebook.com/invietraditia sau direct pe Măriuca și Matei: https://www.facebook.com/mariucasimatei 

Lasă un comentariu

Cosul meu