Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Biserică din Muntenia din lut ars și pictat – Povești din lut

30.00 lei

Culori diverse.

Disponibilitate: Stoc epuizat

Cod produs: CAS_10

Costul transportului este de 19 de lei. Pentru comenzi de peste 300 lei, transportul este gratuit. Expedierea se va efectua în 1-2 zile lucrătoare de la data validării comenzii.

Descriere

Biserică ortodoxă Muntenia

Bisericuța din lut este o replică a bisericii parohiei Sf.Nicolae din Câmpina. A fost proiectată de arh. Livia Câlflia și construită la începutul anilor 2000. Arhitectura acesteia este reprezentativã pentru bisericile ortodoxe de la sud de Carpafli.

Ceramică arsă

Dimensiuni aproximative: 8 x 3 cm, inaltime 6 cm

Regiune: Muntenia

Poate că cele mai frumoase amintiri sunt cele din copilărie, din vacanțele însorite în curtea casei bunicilor de la țară. Camerele mici și răcoroase, pereții văruiți cu humă albă, prispa din lemn si florile de la ferestre constituiau firescul unor vremuri ce încep să devină “de poveste”.

Arhitectura unei case reflectă în ea personalitatea omului ce a construit-o, dar si parfumul vremurilor trecute. Casele vechi ale satului românesc ne introduc într-o lume în care timpul avea altă curgere. Răbdarea cu care au fost realizate toate detaliile sculptate în lemn, armonia proporțiilor, simplitatea cromatică si mai ales modul în care au fost îmbinate lemnul, argila si paiele au dus la realizarea unor case de o naturalețe inegalabilă.

Prin demersul nostru, ”Povesti din Lut”, încercam să aducem în fața dumneavoastră arhitectura veche a satului românesc prin mici mostre reprezentative pentru diferite regiuni ale țării. Căsuțele noastre, desi mai mici, sunt realizate tot aici, în România, tot din argilă si sunt pictate tot cu humă înainte de a fi arse într-un cuptor tradițional, cu lemne, la peste 1000 de grade.

Recenzii (3)

3 recenzii pentru Biserică din Muntenia din lut ars și pictat – Povești din lut

5,0
Based on 3 reviews
5 stele
100
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
 1. 5 out of 5

  Eleonora (Achiziție verificată)

  Minunata

  (0) (0)
 2. 5 out of 5

  Valentina R. (Achiziție verificată)

  Superbaaaa! Bravo meșteșugarulu care a realizat aceasta lucrare !

  (0) (0)
 3. 5 out of 5

  Grecu Alina (Achiziție verificată)

  Superbă! Recomand cu drag!

  (0) (0)
Adaugă o recenzie

Cosul meu