Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

Filtreaza produsele

Oale de lut pentru sarmale si alte oale ceramice pentru cuptor

Oale de lut pentru sarmale si oale ceramice pentru cuptor intr-o mare varietate de forme si marimi

Servirea preparatelor tradiționale românești poate fi un adevărat eveniment.  Mai ales atunci când acestea sunt gătite și servite în oale de lut ceramica sau de lut tradiționale, fie ca vorbim de sarmale sau de alte preparate traditionale romanesti.
Meșteșugarii români creează diferite forme de oala din lut și ceramica pentru sarmale si alte preparate. De la oale pentru servirea ciorbei până la oale pentru sarmale, în care mâncarea își păstrează gustul pentru o perioadă de timp îndelungată. Totodată lutul, fiind un material direct luat din natura si prelucrat doar prin ardere, asigura si o preparare optima a mancarii.

Tipuri de oale de sarmale pentru cuptor

Oalele de lut au diferite forme și mărimi, fiind smălțuite, natur sau pictate manual. Deseori vom întâlni decorații tradiționale geometrice și florale, care sporesc frumusețea simplității formelor.
Oalele de lut și ceramică sunt create după tehnici folosite cu mii de ani în urmă, în zonele Corund și Ținutul Ciucului. Se pot observa deosebirile dintre tehnicile folosite și modul în care sunt pictate câmpurile decorative. Așadar, daca cauți o oala pentru sarmale din lut sau ceramică ai ajuns unde trebuie.

Oalele ceramice din Ținutul Ciucului sunt robuste, pe când cele realizate în Corund emană finețe și eleganță. Acestea pot fi folosite atât cu rol practic, cât și decorativ, sunt ușor de folosit și îngrijit.
Mâncarea preparată în ele va avea savoarea mâncării din copilărie, ne va aduce aminte de peregrinările noastre în zonele rurale sau ne va aduce aminte de casa bunicilor și străbunicilor. Daca dorești, in timp îți poți construi chiar un set de oale, pentru că formele și mărimile sunt diverse. La Învie Tradiția avem oale ceramice pentru pește, miel, pui, sarmale și alte bunatați tradiționale.

De ce sa folosim o oala din lut sau de ceramica pentru sarmale?

Adevăratele produse tradiționale românești se servesc în aceste oale realizate de oamenii satului, care își trăiesc viața prin intermediul bucăților de lut cărora le dau viață cu ajutorul apei, pământului și focului.
O experiență în sine, degustarea din astfel de oale ceramice trebuie trăită de fiecare în parte măcar o dată în viață.

Afla mai multe
Mai putin

Afișez 1 - 16 din 19 rezultate

Cosul meu