Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

[dezbatere] Start diferențiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeană interbelică

Muzeul Național al Țăranului Român organizează marți, 13 decembrie 2022, ora 18.00, la Sala Media, dezbaterea cu titlul Start diferențiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeană interbelică.

 

Tema dezbaterii propuse de grupul independent Cooperativa Gusti a apărut ca o necesitate, întrucât, adâncind cercetarea sociologiei interbelice, nu puteam să nu realizăm că o serie de condiții similare pot da naștere unor dezvoltări similare; pe de altă, legăturile profesionale care s-au stabilit cu vecinii au fost mai curând spontane și nu au fost explorate suficient până în prezent. Startul legăturilor dintre sociologi după

1918 a fost îngreunat și a apărut cu întârziere, ca urmare a faptului că sociologii occidentali (mai ales francezi și germani) s-au poziționat în tabere opuse în timpul războiului.

 

În cadrul dezbaterii, invitații vor încerca să răspundă la câteva fațete ale întrebării: de ce sociologiile est-europene s-au apropiat spontan și cum și de ce a avut Școala gustiană oportunitatea să contribuie masiv la această apropiere?

 

Dezbaterea este prilejuită de recenta apariție a volumului de studii Mărire și decădere. Școala gustiană în context central-est-european după Marele Război, coordonat de Theodora-Eliza Văcărescu și de Zoltán Rostás, publicat de Editura Eikon în acest an.

 

Participă:

Dr. Ionuț Butoi

Dr. Alin Ciupală

Drd. Dana Costin

Dr. Maria Larionescu

Dr. Irina Nastasă-Matei

Dr. Victor Rizescu

Dr. Zoltán Rostás

Dr. Dumitru Sandu

Dr. Cristian Vasile

Dr. Theodora-Eliza Văcărescu

 

Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu

Cosul meu