Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ // Lansare de carte și expoziție de fotografie // 7 – 17 decembrie

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ Lansare de carte și expoziție de fotografie

7 – 17 decembrie 2023, Sala Media

Muzeul Național al Țăranului Român

 

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții lui Iulian Ignat, Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească.

Intrarea este liberă.

 

Iulian Ignat: Pentru această carte am rescris, într-o notă personală, interviurile și reportajele publicate de-a lungul a 20 de ani în revista Formula AS. Volumul conține, pe lângă poveștile lăutarilor și 64 de fotografii în alb și negru, între care 20 fac subiectul celei de-a 14 expoziții personale de fotografie. Am fost cucerit de căldura acestor oameni, de umorul lor, voluntar sau involuntar, de naturalețea, de firescul lor și, în primul rând, de muzica lor. I-am urmat și fotografiat pe scene cu ștaif din București, savurându-și triumful în fața a mii de spectatori, sau în satele lor, în câmpia prăfuită, pe dealuri înverzite. Îi văd ca pe niște mesageri ai unei meserii magice, transmițători ai unei muzici vechi, purtate din generație în generație până în ziua de astăzi. „Din tată în fiu“ se spune în limba romani „dadestar chaveste“.

Lasă un comentariu

Cosul meu