Suntem și pe SEAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

LANSAREA PROIECTULUI Păstorit 2.1. Oaia hai-hui

Lumea s-a schimbat. Nu doar schimbări de mediu, dar și prefaceri la nivel economic și social. Și politic. În ce fel și-au pus acestea amprenta asupra tradițiilor culturale ale păstorilor din România?

Muzeul Național al Țăranului Român și-a propus să întoarcă pe toate fețele povestea oii din zilele noastre.

Așadar, am pornit la drum – cu oaia dilematică – într-un proiect cultural care se va derula în perioada martie – noiembrie 2023, cu sprijin financiar de la AFCN:

 

PĂSTORIT 2.1. OAIA HAI-HUI.

 

Împreună cu partenerii noștri: ȘMAG Bunătăți din Țara Bârsei Cooperativa Agricolă, Asociația ARCHÉ, Fundația „Pasterstwo Transhumancyjne” din Koniaków, Polonia, Asociația My Transylvania, Asociația Mioritics, vom tăia firul (de lână ) în patru ca să aflăm ce s-a schimbat și ce mai trebuie păstrat dintr-o ocupație tradițională milenară și emblematică pentru români.

 

Vă invităm să ne urmăriți, pe parcursul acestui an, în călătoria noastră (inclusiv în mediul digital) ca să descoperiți:

 

Oaia la taclale (masă rotundă despre oportunități și dificultăți în păstorit, 27 martie)

 

Păstorit contemporan. Un patrimoniu, mai multe dileme (expoziție temporară documentară și multisenzorială la MNȚR, 24 mai – 6 august)

 

Oaia (și) cu lâna de aur (ateliere de educație muzeală pentru copii, în perioada mai – iulie)

 

Oaia la drum (evenimente culturale, ateliere și proiecții de film la Râșnov, Rotbav și Râul Sadului, în perioada iunie – septembrie)

 

Miorița pentru mileniali (podcasturi și stories în mediul digital)

 

Târg de (b)oierit (târg cu produse alimentare garantat bio din materii prime provenite din oierit și produse meșteșugărești din lână și piele de oaie, 6 – 8 octombrie)  și Oaia la flip chart (prezentări în cadrul târgului ale unor inițiative de promovare a produselor de calitate și brandurilor locale, inclusiv prin proiecte de ecoturism)

 

Oaia 5G (atelier de povești păstorești wireless, în octombrie –

noiembrie)

Lasă un comentariu

Cosul meu