Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

reminder: SEZONIERII expoziție de fotografie documentară // 10 mai — 9 iunie 2024

Cum arată viața zilnică a muncitorilor români sezonieri plecați în Spania, Germania sau Marea Britanie, între munca din câmp și pauze de masă, mâncarea de acasă și timpul liber departe de familie, locuirea temporară precară și speranța de a reveni permanent în țară, în casele pe care le construiesc și pe care le părăsesc o mare parte din an? Ce știm despre rutinele și proiectele oamenilor care au plecat în căutarea unor surse de trai decent, pe care presa autohtonă fie i-a numit peiorativ „căpșunari” sau i-a redus la rolul de victime?

 

Vineri, 10 mai, de la ora 18:00, Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la deschiderea expoziției de fotografie documentară „Sezonierii”, un demers curatorial de valorificare a muncii de teren a fotografului Cosmin Bumbuț și a jurnalistei Elena Stancu. În ultimii 11 ani, cei doi au urmărit și observat îndeaproape viața zilnică a sezonierilor români în Europa de Vest, deschizând publicului, prin platforma teleleu, o resursă directă de documentare a fenomenului românesc al migrației sezoniere.

 

Expoziția, care valorifică o parte dintre fotografiile și notițele de teren ale celor doi jurnaliști, va putea fi vizitată între 10 mai și 9 iunie, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00, în sala Irina Nicolau, iar joi, 16 mai, de la ora 18:00, vă așteptăm la vernisajul în prezența echipei teleleu.

Lasă un comentariu

Cosul meu