Suntem și pe SEAP/SICAP - Informații și cereri de ofertă la office@invietraditia.ro

25 de idei de cadouri pentru parinti potrivite pentru orice ocazie

De multe ori, suntem in situația de a căuta cadoul potrivit pentru părinți. În acest editorial va propunem 24 de idei de cadouri pentru părinți, inspirate din arta populară românească. Un cadou tradțional este mereu inspirat, de aceea nu ai cum să dai greș cu el. In acest articol ne-am propus să facem un brainstorming pentru a găsi cele mai faine idei de cadou pentru mama și tata. Poate că dintre toți membrii familiei și apropiați, mama și tata sunt cei mai importanți, pentru că sunt cei care ne-au dat viață. Însă de multe ori îi cam neglijăm. Astfel am gasit 24 de idei de cadouri pentru părinți potrivite pentru orice ocazie.

Noi vă propunem să le oferiți niște cadouri autentice, pe care nu le vor uita. În ideile pe care am reușit să le generăm se numără și cadouri serioase, de uz casnic, simbolice, îmbrăcăminte, accesorii. Astfel, am reușit să acoperim cam toată gama de gusturi.

Idei de Cadouri tradiționale pentru mama

Cui nu îi place să îi facă pe cei dragi fericiți? Mai ales pe propria mamă! Dacă nu știi ce să îi oferi mamei tale cadou este ok, te ajutăm noi cu câteva idei, fie că este ziua ei, o sărbătoare, sau doar dorești să o surprinzi cu un gest frumos.

Următoarele idei sunt cadouri tradiționale pentru mama, făcute manual de meșteșugari din toată țara. Dar, ca să nu ne mai lungim, hai să trecem la ce vă putem oferi noi!

1. Ie tradiționala

Combină tradiția cu stilul propriu! Cel mai ușor mod de a face asta? Prin ie. Ia poate să fie combinată cu orice stil vestientar modern, ce să mai, arată și foarte bine! Firește, bugetul este un pic mai mare față de un cadou obișnuit, dar te poți gândi că o ie pentru mama ta o iei o dată în viață. 

Iată o selectie cuprinzatoare de idei care te pot inspira:

2. Vază

Ce merge mai bine cu florile decât o vază? Dacă mamei tale îi plac florile, sigur o să aprecieze o vază frumoasă în care să le pună. Aici am selectat doar câteva produse, însă daca vei intra pe categoria noastră de vaze, vei vedea că sunt mult mai multe, de la ceramica de Corund, la cea de Kuty, Baia Mare. 

3. Casete de bijuterii și elemente sculptate de decor

Mamei tale îi plac bijuteriile? Trebuie și un loc unde să le poată depozita! Așadar, vă prezentăm casete pentru bijuterii, sculptate manual, din lemn. Cutiile pot fi folosite și pentru dulciuri sau pentru alte elemente pe care mama ta le depoziteaza prin bucătărie sau prin dormitor. 

4. Accesorii și ecorațiuni pentru casă

Fie brățări de cupru, faurite manual, fie lanțisoare pictate pe coaja de ou, bijuteriile acestea sigur o vor face pe mama ta să zămbească. 

5. Brâuri

Că tot suntem la capitolul accesorii, brâurile pot transforma ținuta din simplă, în stilizată! Fie ele colorate, fie mai simple, fie cu flori, leagă ținuta la propriu și la figurat! Meșterii noștri populari au realizat mai multe astfel de accesorii, care sunt de o valoare etnografică și estetică foarte mare. Iar prețurile vei vedea că sunt foarte accesibile. Ele pot fi combinate și cu o fustă sau bluză modernă, dând o notă aparte ținutei mamei tale. 

6. Papuci de casă și Botoșei

Ce se potrivește mai bine cu o bluză/ jachetă simplă, decât o broșă? Este un mod simplu și eficient de a îți expune puțin din personalitate în ținută. Mai ales în sezonul de toamnă iarnă o pereche de botoșei călduroși este o idee de cadou pentru mama foarte potrivită. 

7. Lumânări și sfeșnice

Nici nu cred că mai e este nevoie de convingere, cui nu îi place să miroasă frumos în camera?

8. Ceasul de Corund

Combină tradiția cu utilul! Sigur vei găsi un colț în casă unde să il pui. Aceste ceasuri sunt din ceramică autentică de Corund, fiind armonioase pentru intreaga casă. 

9. Ceramica de Cucuteni

Mama ta are o pasiune pentru decorarea casei. Nu ii poti oferi ceva mai bun decat aceste elemente de decor autentic, reprezentand ceramica de Cucuteni. Ceramica de Cucuteni este o ceramică unică, deoarece dateaza ca atestare etnografică de peste 5000 de ani. Meșteri populari de la noi, foarte pricepuți, au documentat și au readus la viață această ceramică specială. 

10. Bomboniera

Un mod foarte drăguț și plin de stil de a îți împlini bucătăria. Bombonierele din ceramică sunt potrivite atât pentru bomboane, dar pot fi folosite și ca o cutie de bijuterii sau alte accesorii. Poate fi piesa de culoare din holul sau bucătăria mamei tale. 

11. Tricou învie

Tradiția poate merge mai departe și pe stilul mai modern, prin tricouri brodate manual. Avem de la tricouri destul de simple, până la tricouri grafice! Vă pot garanta că sunt și foarte comode!

12. Semne de carte

Mamei tale îi place să citească, sau vrei să îi cumperi o carte? Avem obiectul perfect pentru a completa cadoul! Un semn de carte împletit manual. 

14. Accesorii pentru bucătărie

Mamele sunt bune gospodine, mereu au nevoie de ceva nou in bucătările. In categoria de ustensile, vei găsi tot ce poate utila o bucatarie, de la palete de gătit, la tocătoare, râșnițe din lemn, făcălețe, sucitoare și alte elemente de acest fel. 

15. Coșuri cadou

Un pachet cadou cu elemente autentice si bunatati tradiționale este mereu potrivit. Coșurile cadou pot fi o idee autentică și originală, deoarece cuprin mai multe obiecte de artizanat și produse tradiționale de mâncare. Dacă nu știi ce să iei, un pachet cadou te poate salva. De asemenea, ele vin ambalate foarte simpatic, astfel incât impresia să fie maximă. 

16. Bunătăți Tradiționale

Ce poate fi mai potrivit decat niște bunatați tradiționale. Acum mamele sunt ocupate, multe din ele nu mai gasesc timp sa gateasca. Fie ca le surprinzi cu un fel tradițional pe care nu l-a mai incercat demult. Fie ca ii oferi ingredientele si inspirația pentru urmatoarea masa copioasă, aici vei găsi tot ce ai nevoie.

Idei de Cadouri tradiționale pentru tata

Dacă nu știi ce să îi oferi cadou tatălui tău nu este nicio problemă, te ajutăm noi cu câteva idei de cadouri perfecte pentru parinti. In cazul nostru pentru tatal cel mult iubit, fie că este ziua lui, o sărbătoare, sau doar dorești să îl surprinzi cu un gest frumos.

1. Set băutură

Tatălui tău îi place să mai guste din când în când niște tărie românească? De ce să nu aibă un set special cu o ploscă și niște cănuțe făcute manual, din ceramică de Bledea?

2. Ceva de băut

Avem o variație foarte mare de băutură tradițională, așa că, indiferent de gusturile lui, sigur vei găsi ceva perfect la noi!

3. Halbă

Berea parcă are gust mai bun într-o halbă! Fie ea din ceramică, sau din lemn.

4. Un pachet cu bunătăți tradiționale

Nu ai cum sa dai niciodată greș. Poti alege un vin bun, un cozonac, un element din ceramică. 

5. Halbă tradițională de ceramică

E un cadou foarte fain, mai ales că e autentic. Poate fi folosită atât la bere cât și la ceai, apă. Va fi cana care ii va aminti de tine și poate obiectul lui zilnic preferat. Pe Învie Tradiția avem o selecție foarte faină de halbe, dacă dai un search, insă noi ti-o prezentăm pe aceasta de Corund, care are un raport calitate preț excelent.

6. Brâu

Ce merge mai bine cu o ie decât un brâu? Un brau bun poate fi folosit dacă tatăl tău lucrează pe afară mult, la grădină, la animale și își solicită mult spatele. 

7. Clop

Continuând cu portul popular, un clop ar completa ținuta perfect! Dacă tatăl tău are simțul umorului, poate fi cadoul perfct. 

8. Hanorac Învie tradiția inspirat din folclor și istorie

Tradiția poate merge mai departe și pe stilul mai modern, prin colectia noastră unică de hanorace. Avem de la hanorace destul de simple, până la tricouri grafice! Vă pot garanta că sunt și foarte comode!

9. Semn de carte

Tatălui tău îi place să citească, sau vrei să îi cumperi o carte? Avem obiectul perfect pentru a completa cadoul! Un semn de carte împletit manual poate fi o idee originală și unică. 

Sperăm că am reușit sa iti oferim o selectie nemaipomenită de idei de cadouri parinți. Ne bucurăm dacă ai face si o achiziție din patrimoniul cultural al României, sprijnind astfel meșterii populari.

Partea de ambalare o putem asigura tot la Învie Tradiția, dar dacă vrei să faci ceva care să aibă amprenta proprie, am găst aceste surse care te pot inspira: https://ro.pinterest.com/search/pins/?q=gift%20packaging&rs=typed.

Lasă un comentariu

Cosul meu